Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 12 mei 2019 om 11:39 werd Svarog des Senteurs du Ciel geboren.

Svarog was het enige overwegend bruine reutje dat zou geboren worden en dus viel hij gemakkelijk op in het nest. Hij was al van bij de geboorte een mooi donkerder type en werd alleen maar mooier naarmate zijn bruine vlekken er ook door begonnen te komen.

Hij bleek al snel een heel nieuwsgierig ventje te zijn die er graag alleen op uit trok: eerst op zijn eentje in de tuin maar nadien ook in het veld waardoor het wel al eens voorkwam dat hij ons en z’n broers en zussen uit het oog verloor en we hem dan even achterna moesten lopen vermits hij de verkeerde kant uitging! Ook liep hij graag mama Juno achterna om samen met haar het veld te verkennen.

In het nest bleek hij over het algemeen een wat onderdaniger type te zijn maar gelukkig ook hier zonder zich zomaar heel de tijd te laten doen door de anderen. Hij ontpopte zich dan ook al snel tot speelvogel maar dan wel eentje die zelf op tijd en stond aangaf dat het nu genoeg was geweest en dat het even tijd was om een dutje te doen.

Met zijn mooie uitstraling en zijn zachtere karakter had Svarog al snel de harten van een Nederlands gezin veroverd en ook wij zagen wel een goede match tussen die twee. En zo vertrok Svarog dan ook op 15 weken richting Nederland.

Uit de video’s en foto’s die we hebben mogen ontvangen, hebben we kunnen opmaken dat hij daar een heerlijk leventje leidt!

Chart by Visualizer