Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 12 mei 2019 om 12:02 werd Sparta des Senteurs du Ciel geboren.

Sparta was het teefje met de donkerste bruine vlekken die mooi contrasteerden met haar overwegend witte lijfje. Ze was een aanvankelijk rustiger exemplaar die tot een leeftijd van 3 à 4 weken niet echt opviel tussen haar meer actieve broers en zussen.

Maar het werd na verloop van tijd toch duidelijk dat Sparta toch ook een sterk karaktertje had en zeker niet van plan was om zich door haar grotere broers en zussen te laten doen.  Rond 5 weken slaagde ze er zelfs al zonder problemen in om haar broers Svarog en Semara tegen de grond te krijgen bij een robbertje spelvechten.

Sparta was ook een ondernemend teefje dat niet snel onder de indruk was van nieuwe ervaringen. Zo was zij bijvoorbeeld dan ook het teefje dat als eerste ons terug vond toen we in de tuin verstoppertje speelden.

Ook de zweminitiaties verliepen zeer vlot bij haar en ze had bijna onmiddellijk door dat zwemmen aanzienlijk gemakkelijker was als je gewoon alle 4 je poten gebruikte, iets waar sommige van haar broers en zussen wel wat langer mee worstelden (die dachten wel toe te komen met slechts hun 2 voorste poten).

Op 8 weken mocht Sparta vertrekken naar haar nieuwe eigenaars in Wallonië waar ze nu als een ware prinses behandeld wordt!

Chart by Visualizer