Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 12 mei 2019 om 9:07 werd Sol des Senteurs du Ciel geboren.

Sol had niet meteen veel zin om op de wereld te komen en mama Juno kreeg hem er zelf niet uit geperst (ze had op dat moment natuurlijk ook nog 9 andere pups en dus niet veel ruimte). We hebben dan ook wat assistentie moeten verlenen om hem er ongedeerd uit te krijgen maar dat is gelukkig probleemloos verlopen. En natuurlijk hadden we hierdoor meteen ook al een zeer sterke band met Sol.

Sol was één van de zwaarste pups bij de geboorte en ook in de daaropvolgende weken, heeft hij die “voorsprong” nooit opgegeven, al was het wel nek aan nek met dat andere zwaargewicht uit dit nest, Silva.

Sol ontwikkelde zich ook al heel snel tot een gekke speelvogel die altijd wel in was voor een leuke speelpartij met zijn broertjes en zusjes. En ook in het water ontpopte Sol zich al snel tot een bekwame zwemmer die meteen alle 4 zijn poten gebruikte.

Aangezien we merkten dat Sol wel zijn mannetje kon staan tussen al zijn broers en zussen, selecteerden we Sol als toekomstig maatje voor een op dat moment 2 jaar oude Vizsla Draadhaar.

Van de berichten die we van de eigenaars hebben mogen ontvangen, horen we dat hij daar inderdaad mooi zijn mannetje kan staan!

Chart by Visualizer