Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 12 mei 2019 om 14:50 werd Skylla des Senteurs du Ciel geboren.

Skylla was al van jongs af aan een zeer actief teefje dat maar bleef doorgaan. Ze speelde als één van de eersten vlot met haar halfzus Qetesh en kwam ook steeds terug om te spelen ook als ze eens door Qetesh werd weggeduwd of omver gekegeld.

Ze was ook één van de eerste pups die actief op verkenning gingen en ontpopte zich daarbij ook als een ontsnappingsartieste die we regelmatig aantroffen daar waar we haar niet verwacht hadden. Zo ontsnapte ze regelmatig uit haar binnenren, trof ik haar aan in mijn bureau terwijl ik er toch zeker van was dat ik ze bij de andere pups gezet had, …

Ze bleef ook naarmate ze ouder werd een zeer actieve dame en het werd ons ook al snel duidelijk dat hier toch ook een wat meer ervaren eigenaar nodig zou zijn om haar opvoeding in goede banen te leiden. Niet omdat ze actief was maar wel en vooral omdat het een intelligente dame met een koppig karakter bleek te zijn.

Zo ontdekten we na verloop van tijd, toen we bezig waren met de pups te laten wennen aan brokken in plaats van rauwe voeding, dat Skylla eigenlijk de brokken liet voor wat het was en enkel de rauwe voeding at. En zo begon dan ook de zoektocht naar een brok die ze dan wel wilde eten.

Nu waren we in contact gekomen met een koppel uit Zwitserland die reeds ervaring hadden met een Braque Français die, als we hun zo bezig hoorden, ook niet van de gemakkelijkste was en zo was het dan ook dat Skylla aan haar Zwitsers avontuur begon!

Chart by Visualizer