Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 12 mei 2019 om 14:04 werd Skoll des Senteurs du Ciel geboren.

Skoll werd geboren als de fijnere versie van Silvanus (304 tegenover 428 gram bij geboorte). Hij gaf aanvankelijk een eerder minder zelfstandige, niet zo proactieve indruk maar naarmate de weken vorderden, werd hij steeds actiever en levendiger. En daar waar de anderen na enkele weken zo wat leken te stabiliseren, was het alsof Skoll alleen maar heviger werd met de dag.

Het was ook alsof hij zelf doorhad dat hij de kleinere versie van Silvanus was want daar ging hij regelmatig graag een robbertje mee speel vechten om zich te bewijzen. Hij moest echter meestal wel het onderspit delven want tegen het gewicht van Silvanus kon hij niet op en die maakte daar dan ook handig gebruik van om hem te vloeren.

Op de jachtgerelateerde testen liet Skoll wat wisselend gedrag zien terwijl de zweminitiatie hem heel goed afging. Al had ook hij aanvankelijk wel even wat ondersteuning van de achterhand nodig om te beseffen dat je zwemmen best met alle 4 je poten doet.

Hij ontpopte zich ook steeds meer als een fellere reu: ondeugend, zeer speels en toch net iets meer een uitdaging voor zijn toekomstige eigenaars dan de andere reutjes.

We zochten voor hem dan ook een toekomstig baasje dat hem de nodige structuur kon bezorgen en vonden die in Nederland.

Vermits we regelmatig bericht krijgen hoe gelukkig ze wel niet met hem zijn lijkt het ons dat dat daar helemaal is goed gekomen!

Chart by Visualizer