Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 12 mei 2019 om 9:13 werd Skadi des Senteurs du Ciel geboren.

Juno was Sol nog aan het droog likken toen Skadi reeds geboren werd. Het was duidelijk dat Skadi het hoog tijd vond om de wereld te beginnen verkennen. Als eerstgeboren teefje bleek al zeer snel dat het hier een heel zelfstandige meid betrof die al snel de wereld in de werpkist veel te klein vond. We betrapten ze dan ook al snel op meerdere ontsnappingspogingen!

Skadi ontpopte zich binnen het nest al snel als de alfa-teef en zelfs de meeste reuen moesten het onderspit delven, met uitzondering van Sol en Silva die de overhand konden behouden dankzij hun grotere gewicht.

Skadi had dan ook snel onze aandacht getrokken als potentieel interessant teefje om te houden maar ze was niet de enigste felle teef en ze was ook niet de enigste die op jonge leeftijd reeds een zeer sterke interesse in kwarteltjes vertoonde.

Het was dan ook twijfelen tot het laatste moment maar uiteindelijk beslisten we dan toch dat Skadi bij ons zou blijven en dat hebben we ons nog geen enkel moment beklaagd! Het is een felle dame die maar weinig angsten lijkt te kennen, ze heeft een enorme interesse voor wild en een grote voorraad energie. We gaan er ongetwijfeld ons werk aan hebben maar als we deze dame onder controle krijgen dan ziet het er beloftevol uit voor de toekomst!

Chart by Visualizer