Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 12 mei 2019 om 13:27 werd Sina des Senteurs du Ciel geboren.

Sina was met haar geboortegewicht van 390 gram het grootste teefje uit het nest en die voorsprong heeft ze ook gedurende haar ganse tijd bij ons weten te behouden.

Was het ook daarom dat ze zich ontpopte tot een heel actieve teef? Wie weet, maar feit blijft dat Sina al snel een heel actieve dame werd die er ook niet vies van was om haar onvrede met bepaalde situaties duidelijk te maken door een klaagzang af te steken. Dat viel ons zo op dat ze al snel de bijnaam “Maria Callas” kreeg.

Daarnaast was Sina echter vooral een onbevreesd teefje met een sterke interesse voor alles wat rondvloog. Ze liet dan ook zeer interessant gedrag zien toen we rond 6-7 weken allerlei jachtgerelateerde testen met haar deden.

Ook in het water wist Sina zich goed te beredden waarbij ze doorgaans haar 4 poten gebruikte en slechts zelden eventjes ondersteuning van de achterhand nodig had om ze in gang te krijgen.

Ze mocht dan wel de grootste teef zijn, misbruik heeft ze van die positie eigenlijk nooit gemaakt want wat karakter betreft bleek ze eerder een wat onderdaniger persoonlijkheid te hebben in de zin dat Sina wel met iedereen overweg kon en het allemaal wel goed voor haar was.

Na 8 weken wisten we dat Sina een jager ongetwijfeld heel blij zou maken en dat is dan ook waar ze naartoe is gegaan. Uit het nieuws dat we op tijd en stond van hem te horen krijgen, lijkt dat de juiste beslissing geweest te zijn!

Chart by Visualizer