Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 12 mei 2019 om 10:59 werd Silvanus des Senteurs du Ciel geboren.

Silvanus heeft ook zijn tijd genomen en Juno had ook veel moeite om hem er uit te krijgen. Deze keer kwamen we echter niet tussen want Juno had al wat meer ruimte om kracht te kunnen zetten en langzaam maar zeker kwam Silvanus dan ook tevoorschijn en werd ook duidelijk waarom Juno zoveel moeite met hem had: Silvanus was namelijk een heuse beer van maar liefst 428 gram bij de geboorte en bleek later die dag dan ook de zwaarste pup bij geboorte te zijn.

Silvanus bleek al snel een stille maar actieve reu te zijn, de spreekwoordelijke rots in de branding en dus een heel stabiele kerel. In onze notities (we schrijven onze observaties in een boekje) staat niet voor niets “stille genieter”.

Net als Sol kon Silvanus wel zijn mannetje staan tegenover zijn broers en zussen en zelfs met zijn halfzus Qetesh speelde hij al snel graag en zonder vrees.

Bij de zweminitiatie ging hij iets minder vlot aan de slag als Sol maar met lichte ondersteuning van de achterhand was ook hij snel vertrokken en ging het steeds vlotter in de daaropvolgende sessies.

Ook Silvanus werd geselecteerd voor een gezin waar reeds een, ditmaal wat oudere, hond, een Golden Retriever, aanwezig was. Volgens de berichtgeving die we van de eigenaars hebben mogen ontvangen heeft hij zich daar tot een eersteklas boefje ontwikkelt want hij steelt met plezier het eten van zijn grote broer én de kat des huizes!

Chart by Visualizer