Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 12 mei 2019 om 11:06 werd Semara des Senteurs du Ciel geboren.

De bevalling van Silvanus was de laatste “zware” bevalling voor Juno. Met 3 pups reeds geboren, kon Juno nu ook zelf gemakkelijker kracht zetten en dus zag slechts 7 minuten na de geboorte van Silvanus dan ook Semara reeds het daglicht.

Semara was een wat fijnere reu bij de geboorte en had een aanvankelijk rustiger, eerder onopvallend karakter. Pas na een vijftal weken begon hij aan een inhaalmanoeuver in zowel groei als activiteitsniveau. In verhouding tot zijn broers blijft hij echter wel een iets fijnere reu.

Wat ons rond die periode ook begon op te vallen was dat Semara zeer mensgericht was. Hij ging regelmatig liever bij ons dan bij zijn broers en zussen liggen. Dat betekent echter niet dat het een eenzaat was want hij speelde ook regelmatig graag met zijn broers en zussen. En we waren ook blij om te zien dat zijn zachtere karakter niet betekende dat hij zich zomaar ging laten doen door de anderen.

Toen hij vervolgens ook heel wat interesse in kwartels vertoonde zagen wij er wel een beloftevolle reu in voor een jager en/of wedstrijdspeler. Nu was Semara de enigste pup waar we nog niet meteen een eigenaar voor hadden gevonden en dat hadden Nederlandse vrienden van ons opgevangen.

Ze kwamen dan ook eens kijken en werden ter plekke verliefd: ook wij zagen deze combinatie helemaal zitten en dus gaat Semara bij hen een mooie toekomst tegemoet, niet enkel als praktische jachthond maar ook als hond die daar met zijn gat in de boter is gevallen! En als kers op de taart leeft hij daar samen met 2 soortgenoten die hem met open poten hebben ontvangen.

Chart by Visualizer