Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 3 april 2017 om 3:00 werd Querida des Senteurs du Ciel geboren.

Querida was het fijnste pupje uit het nest. In het begin hebben we haar dan ook af en toe wat moeten helpen om er voor te zorgen dat ze niet door haar grotere broers en zussen weggedrukt werd aan mama’s tepels. Querida ontwikkelde zich echter al snel tot een sterke en slimme pup. Onder het motto “wie niet sterk is, moet slim zijn” kroop ze onder haar grotere nestgenoten door om zo aan een ongebruikte tepel te geraken.

Zoals dat zo vaak gaat met een pup die wat moet knokken in het nest, ontwikkelde Querida zich tot een zelfzekere pup die stabiel in het leven staat. Zo ontwikkelde ze ook reeds op jonge leeftijd, samen met Qali overigens, een liefde voor Horus, onze Weimaraner, maar helaas moest Horus er niets van weten. Dat hield Querida echter niet tegen om regelmatig achter hem aan te gaan en vol zelfvertrouwen terug te blaffen als Horus vond dat het welletjes was geweest en haar begon af te snauwen.

Dat zelfvertrouwen naar onze Weimaraner toe is één van de redenen dat we besloten hebben om Querida naar Zweden te sturen waar ze samen met een stel Weimaraners mag gaan jagen op Zweeds kleinwild. We zijn er van overtuigd dat ze daar meer dan haar mannetje zal staan!

Chart by Visualizer