Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 3 april 2017 om 4:06 werd Qetesh des Senteurs du Ciel geboren.

Qetesh was, net als alle teefjes, een fel pupje maar ook een heel lief pupje. Ze is enorm mensgericht en verkoos reeds op jonge leeftijd vaak het gezelschap van mensen in plaats van haar broers en zussen.

Ze trok al snel onze aandacht vanwege een mooie mix van kwaliteiten: naast haar mensgerichtheid was het ook een nieuwsgierige en leergierige pup, onverschrokken naar nieuwe dingen toe, sterk geïnteresseerd in alles dat rond vliegt en tot slot ontwikkelde ze ook al heel snel een bovengemiddeld mooi hoofdje (maar selecteren op uiterlijk blijft bij een jonge pup altijd moeilijk omdat ze nog zo enorm veranderen).

Alle pups werden vanaf 6 weken ook geïntroduceerd aan veerwild en gingen dan al eens mee het veld in: ook hier vertoonde Qetesh interessant gedrag. Ze benaderde het wild voorzichtig maar onverschrokken en liet zich niet van slag brengen toen het opvloog. Ook in het grote veld durfde ze reeds op jonge leeftijd afstand te nemen en was ze op een bepaald moment zelfs verdwaald in het hoge gras. Ze heeft toen op eigen houtje haar weg naar de nabij geparkeerde wagen terug gevonden waar ze ons aan het opwachten was!

Om bovenstaande (en  nog heel wat meer) redenen besloten wij rond 7 weken dat Qetesh het teefje was dat bij ons zou blijven. Wij hebben grootse verwachtingen en hopen deze naar de toekomst toe bevestigd te zien! Maar eerst mag Qetesh pup zijn en zorgen we er voor dat ze zich volledig kan ontplooien.

Chart by Visualizer