Qetesh des Senteurs du Ciel

in resultaten

Veldwerk

Titels
Frans werkkampioen op geschoten wild
CACIT
Internationaal kampioenschapspunt
1 CACIT (België, patrijs)
CACT/RCACT
Nationaal kampioenschapspunt
1 CACT (België, patrijs)
1 CACT (Frankrijk, fazant)
3 RCACT (Frankrijk, fazant)
Uitmuntend
Multi-Uitmuntend in FTP (Frankrijk)
Multi-Uitmuntend in FTGT (Frankrijk)
Schoonheid
Titels
Belgisch Jeugdkampioen 2018
World Winner 2018
Belgian Winner 2018
CACIB
Internationaal kampioenschapspunt
1 (Nederland)
1 (België)
CAC
Nationaal kampioenschapspunt
2 (Nederland)
2 (België)
1 (Frankrijk)
Qetesh des Senteurs du Ciel

in woord en beeld

Onze eerste generatie

Waarom we Qetesh hebben gekozen

Vermits het A nest ons eerste nest was, was het al van in het begin ook de bedoeling dat er één teefje bij ons zou blijven om zo de eerste generatie onder onze eigen kennelnaam te vertegenwoordigen. Maar met 4 teefjes in het nest werd natuurlijk al snel de vraag welk teefje dat dan moest zijn.

Quirina viel redelijk snel af omdat ik daar simpelweg zelf geen echte “connectie” mee had en dat was zeker wel een vereiste vermits een goede band met je hond de basis van alles is.

Qetesh trok aanvankelijk eigenlijk ook niet meteen mijn aandacht. Het waren Qali en Querida die in eerste instantie mijn hart veroverden. Qali met haar heerlijk gekke karakter en het “lef” om uit te pakken tegen Horus. En Querida omdat zij als kleinste van het nest een sterk karakter had ontwikkeld waardoor ze zich uitstekend staande wist te houden tussen haar grotere broers en zussen (overigens zou Querida later uitgroeien tot de grootste teef van het nest).

Het was pas tijdens de eerste testen met wild dat Qetesh zich ontpopte als een pup met wel heel veel interesse in dat wild. Qali was tijdens die testen eerder wat terughoudend waardoor zij toen ook afviel (maar dat ik er een sterke band mee had was duidelijk toen ik haar met haar nieuwe eigenaars moest meegeven want dat deed toch wel even pijn).

Querida bleek echter ook fel te zijn op wild en dus was de keuze nog niet finaal. Het was pas na meerdere testen en het evalueren van de bouw (in zoverre je dat al kan met pups van slechts 7 à 8 weken) dat de keuze uiteindelijk voor Qetesh viel. En dat is een keuze die ik me tot op heden nog niet beklaagd heb!

Qetesh werkt graag in het veld en heeft ondertussen bewezen een uitstekende hond voor het veldwerk te zijn. De passie om wild te vinden is zeer sterk aanwezig en ze heeft een uitstekende neus die haar in staat stelt om ook in moeilijkere omstandigheden kleiner gevogelte zoals patrijs te vinden en vast te zetten. De goede band waarover ik eerder schreef, maakt ook dat ze graag samen met mij werkt en dus ook (meestal) onder controle blijft. Iets wat met mama Juno wel al eens anders was en voor mij dus zeker een verbetering is want samen jagen is natuurlijk de boodschap.

Ook qua exterieur scoort Qetesh uitstekend. Ze is reeds Belgisch Jeugdkampioen en is zelfs al twee keer in de erering geselecteerd als één van de mooiste staande jachthonden op show. Het absolute hoogtepunt is echter Qetesh haar deelname aan de World Dog Show 2018 waar ze op de leeftijd van 16 maanden World Winner 2018 werd!