Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 3 april 2017 om 2:10 werd Qastor des Senteurs du Ciel geboren.

Qastor had aanvankelijk nog een wit vlekje op z’n hoofd maar werd al snel heel herkenbaar als enigste pup met een volledig bruin hoofdje. Qastor had ook reeds op zéér jonge leeftijd een imposante ribbenkast en aan zijn stevige poten was ook al te zien dat Qastor mettertijd een imposante reu zal worden.

Ook op andere vlakken werd Qastor al snel herkenbaar: hij was het meest rustige reutje uit het nest en ging zelfs regelmatig zijn eigen plekje in de puppy ren opzoeken, weg van zijn meer actieve broers en zussen. Ook buitenshuis deed Qastor vaak graag z’n eigen ding: zo ontwikkelde hij al snel een voorliefde voor het opzoeken van “geheime” plekjes waardoor we hem soms even kwijt waren.

Dat betekent echter niet dat Qastor een eenzaat was: net als de andere pups kwam hij altijd meteen af als er geknuffeld kon worden en wanneer hij er zin in had, speelde hij ook graag met z’n broers en zussen. Buitenshuis ontpopte hij zich ook al snel als pup met een voorliefde voor water. Hij vond water zelfs zo leuk dat hij ook binnenshuis aan de slag ging door met z’n poot het water uit de drinkbak te scheppen en zo zijn eigen zwembadje te creëren.

Het werd dan ook snel duidelijk dat Qastor voorbestemd was voor een leven aan de Belgische kust. En uit de eerste reacties die we hebben mogen ontvangen, lijkt Qastor het daar uitstekend naar zijn zin te hebben!

Chart by Visualizer