Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 3 april 2017 om 5:28 werd Qali des Senteurs du Ciel als laatste pup geboren.

Vanaf het begin had Qali een heel herkenbaar hoofdje met als enigste pup een brede witte streep tussen de ogen in. Dat maakte haar een heel schattig pupje om naar te kijken en die aandacht liet ze zich al snel welgevallen.

Qali ontpopte zich al snel tot wat we hier “een zotte doos” noemen. Ze was de eerste pup die tegen Horus, onze Weimaraner reu, begon uit te pakken: als hij blafte naar de pups zodat ze afstand zouden houden, blafte zij bijvoorbeeld zeer dapper terug en begon ze rondjes rond hem heen te lopen. Het werd ons snel duidelijk dat Qali een pupje was dat zich goed in haar vel voelde en zich niet zomaar door haar grotere soortgenoten ging laten doen!

Net als alle pups hield Qali ook enorm van knuffelen en kon ze zichtbaar genieten van alle menselijke aandacht die ze kreeg. En hoewel Qali zich zeker niet zomaar liet doen, werd het vrij snel duidelijk dat het wel het teefje met het zachtste karakter was. Om die reden hebben wij ze dan ook toegewezen aan een actief gezin met kinderen en afgaande op de berichten en foto’s die we al hebben mogen ontvangen, is ze daar met haar gat in de boter gevallen!

Chart by Visualizer