Pups. Puppies. Chiots. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher.

Op 3 april 2017 om 3:23 werd Qai des Senteurs du Ciel geboren.

Qai was bij de geboorte het fijnste reutje uit het nest en was ook nog steeds het fijnste reutje toen hij het huis verliet. Misschien juist daarom bleek hij ook al snel het felste reutje te zijn.

Als pasgeboren pup trok Qai niet meteen speciaal onze aandacht onder de reutjes: Qastor met zijn donkerbruine kop en Qharon met zijn Japanse Koi patroon op z’n rug waren initieel de “eye catchers”.

Echter: naarmate Qai begon te groeien merkten we dat we hem vaker in de gaten begonnen te houden. Zijn wat fellere karakter maakte dat hij zichzelf opgemerkt maakte in het nest. Langs de andere kant was Qai ook al op jonge leeftijd zeer op mensen gericht en ontpopte hij zichzelf zo al snel tot het type charmeur waarvan je hart smelt terwijl hij je oor aan het opeten is.

Het was dan ook heel mooi om te zien hoe Qai spontaan richting zijn toekomstige eigenaars ging toen zij voor het eerst langs kwamen. We zagen meteen dat er een klik was en zo kwam het dan ook dat we enkele weken later Qai definitief toewezen.

We wensen Qai dan ook een mooi leven waarin werk in het jachtveld afgewisseld wordt met heerlijke verwenmomenten binnenshuis!

Chart by Visualizer