Steve van den Buys

Steve is bijna net even energiek als onze jachthonden en is dan ook diegene die er voor zorgt dat ze dagelijks hun energie kwijt geraken. Dat betekent veel wandelen in de Herentalse bossen tijdens de week terwijl er in het weekend vaak op verplaatsing gewandeld wordt langsheen de kust, langs velden, …

Daarnaast ontfermt hij zich ook over de opvoeding en de training van de honden. Onder de opvoeding verstaan we alles wat nodig is om van de hond een aangename levensgezel te maken die zich zowel binnen- als buitenshuis gedraagt. Onder de training verstaan we in eerste instantie de elementaire gehoorzaamheid gevolgd door een doorgedreven jachttraining.

Daarnaast is Steve ook competitief ingesteld en dus ook diegene die met de honden deelneemt aan wedstrijden. Hij heeft daarbij een voorkeur voor de veldwedstrijden en spendeert zeer veel tijd, kilometers en ja ook bloed, zweet en de occasionele traan aan het trainen van zijn honden door ze zoveel mogelijk onder wild te brengen. Veerwild is tenslotte de leraar, de hond de leerling en het baasje gewoon een trotse “papa” die vanop een afstand toekijkt en de hond aanmoedigt (ok, er komt wel net iets meer bij kijken dan enkel toekijken maar het blijft een feit dat het de vogel is die de hond de elementaire regels van het spelletje met de wind aanleert).

Ook het showgebeuren wordt door Steve afgehandeld: als fokker is het tenslotte belangrijk om de bouw van je hond objectief en bij voorkeur door meerdere mensen met kennis van zake te laten beoordelen.  Een correcte bouw en een uiterlijk conform de rasstandaard zijn tenslotte ook belangrijk om in het veld en op de jacht goed te kunnen presteren.

Tot slot is Steve in het beroepsleven een informaticus en dus spreekt het voor zich dat ook deze website van zijn hand komt.

Sook Heirbaut

Sook is diegene die er voor zorgt dat aan het thuisfront alles reilt en zeilt zoals het hoort. Dat wil zeggen: zij voert alle ondersteunende “diensten” uit. Vermits Steve meestal buitenshuis aan de slag is met de honden, zorgt zij er voor dat binnenshuis alles in orde is.

Een punt waar wij zéér veel aandacht aan besteden en dat wij als fokker van cruciaal belang vinden is een uitstekende hygiëne. Sook is diegene die erop toekijkt dat alles proper blijft en, wanneer er pups geboren worden, betekent dit dagelijks verversen, wassen, opkuisen, …

Daarnaast is Sook ook diegene waar je als kandidaat puppy-koper het meest mee in contact zult komen. Wij vinden het tenslotte zéér belangrijk dat onze pups in een goede thuis terecht komen. Nee, u hoeft zich geen zorgen te maken: u dient bij ons geen toelatingsexamen of iets dergelijks af te leggen. Maar wij gaan wel uitgebreid met u praten om te zien of het “klikt”.

En als het klikt dan zijn wij ook diegenen die gaan kijken welke pup het beste bij u past. Dat betekent dus dat u wel het gewenste geslacht kunt kiezen maar niet welke pup precies. Tenslotte leven wij 8 weken dag in dag uit samen met de pups en kunnen wij dus het beste inschatten welke pup qua temperament en karakter het beste bij een bepaalde kandidaat past.

Tot slot speelt Sook ook een belangrijke rol bij de initiële socialisatie van de pups waarbij ze deze blootstelt aan alle dagdagelijkse geluiden die in een typisch huishouden verwacht kunnen worden (binnen- en buitenshuis) en kijkt ze er ook op toe dat alles correct verloopt wanneer er mensen komen puppy-knuffelen (eveneens een belangrijk onderdeel van de socialisatie maar er dient wel op gelet te worden dat de jonge pups niet overweldigd geraken en – met name door kinderen – correct behandeld worden).