Juno du Vallon de Beaudini x Loustic des Remises d'Arconie

Braque Français Type Pyrénées Juno staat voor op kleinwild tijdens de jacht. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher international. Fokker. Breeder. Eleveur.

Juno du Vallon de Beaudini

Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher international. Fokker. Breeder. Eleveur.

Loustic des Remises d'Arconie

29/5/2014

HD-B/HD-A (België/Frankrijk)

Trialer

Frans werkkampioen op geschoten wild

Belgisch Showkampioen

Nederlands Kampioen

Internationaal Showkampioen

Internationaal Schoonheidskampioen

Dekkingsdatum: 13/3/2019

Geboortedatum:

Aantal reuen:       Aantal teven:

2/7/2015

HD-B

Trialer

Internationaal Werkkampioen

B Nest

Het tweede en laatste nest van Juno

Twee jaar na haar eerste nest, was het tijd voor Juno’s tweede en laatste nest. Vermits we heel tevreden zijn over hoe de pups uit de combinatie Juno x Gibus zijn uitgegroeid, hadden we natuurlijk gewoon een herhaalcombinatie kunnen doen maar dat idee hebben we al direct afgeschoten. Het is voor ons namelijk ook belangrijk om voldoende diversiteit binnen het ras te behouden en vermits Gibus reeds heel wat nageslacht heeft, gingen wij dan ook op zoek naar een andere reu.

We hebben het geluk dat in thuisland Frankrijk heel wat capabele reuen rondlopen en vermits ik daar ook zelf met Juno wedstrijd loop, heb ik het genoegen gehad om heel wat van deze honden in actie te zien. Maar een goed werkende reu is natuurlijk niet het enigste dat telt. Reu en teef mogen niet te nauw genetisch verwant zijn (opnieuw die genetische diversiteit die wij zo belangrijk vinden) en we hadden bij voorkeur ook graag een reu gehad die nog niet al té veel nakomelingen heeft rondlopen.

Zo kwamen wij dan ook eind 2018 uit bij Loustic des Remises d’Arconie. Een donkerbruine, kleinere reu met een uitstekende morfologie en dat heerlijke zachte karakter dat zo typerend is voor de Braque Français. Daarnaast ook een schitterende werkhond zowel op wedstrijd als in de jacht met als specialiteit de snip.

We hadden verwacht dat Juno ergens eind december/begin januari loops zou worden, maar ze stelde het deze keer uit tot in maart. De natuur kan je nu eenmaal niet dwingen maar toen de progesteron-bepaling aangaf dat het tijd was, trokken we op 13 maart 2019 richting Normandië!

We hadden dan al wel enige ervaring met het eerste nest maar die zenuwen blijven toch aanwezig. Hoe zou de dekking deze keer verlopen? Al snel bleek dat dit even vlot ging als vorige keer want het duurde nog geen kwartiertje of Juno en Loustic gingen over tot een mooie, natuurlijke dekking.

In tegenstelling tot vorige keer en omdat haar progesteron waarden reeds veel hoger waren dan bij het eerste nest, gingen we deze keer voor een eenmalige dekking. Na een lekkere lunch met de eigenaar van Loustic, begonnen we weer aan onze rit huiswaarts.

Zo’n 680 kilometer rijden naar Normandië, dekking + lunch en dan weer zo’n 680 kilometer naar huis! Je moet er wat voor over hebben als fokker en dan nog was het natuurlijk afwachten of de dekking succesvol was. Na enkele weken zagen we echter al een aantal veranderingen en toen Juno plots ook minder trek in haar brokken begon te krijgen (die ze anders altijd met veel plezier opeet), wisten we het: Juno is drachtig!