Juno du Vallon de Beaudini x Loustic des Remises d’Arconie

Braque Français Type Pyrénées Juno staat voor op kleinwild tijdens de jacht. Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher international. Fokker. Breeder. Eleveur.

Juno du Vallon de Beaudini

Braque Français Type Pyrénées. Franse Pointer van het Pyrenese Type. French Pyrenean Pointer. Staande jachthond FCI groep 7. Pointing dog FCI group 7. Chien d'arrêt FCI groupe 7. French Pointing Breeds. Französische Vorsteher international. Fokker. Breeder. Eleveur.

Loustic des Remises d’Arconie

29/5/2014

HD-B/HD-A (België/Frankrijk)

Trialer

Frans werkkampioen op geschoten wild

Belgisch Showkampioen

Nederlands Kampioen

Internationaal Showkampioen

Internationaal Schoonheidskampioen

Dekkingsdatum: 13/3/2019

Geboortedatum: 12/5/2019

Aantal reuen: 5      Aantal teven: 5

2/7/2015

HD-B

Trialer

Internationaal Werkkampioen

[ultimate_spacer height=”25″ height_on_tabs=”5″ height_on_mob=”5″]

B Nest

Het tweede en laatste nest van Juno

Twee jaar na haar eerste nest, was het tijd voor Juno’s tweede en laatste nest. Vermits we heel tevreden zijn over hoe de pups uit de combinatie Juno x Gibus zijn uitgegroeid, hadden we natuurlijk gewoon een herhaalcombinatie kunnen doen maar dat idee hebben we al direct afgeschoten. Het is voor ons namelijk ook belangrijk om voldoende diversiteit binnen het ras te behouden en vermits Gibus reeds heel wat nageslacht heeft, gingen wij dan ook op zoek naar een andere reu.

We hebben het geluk dat in thuisland Frankrijk heel wat capabele reuen rondlopen en vermits ik daar ook zelf met Juno wedstrijd loop, heb ik het genoegen gehad om heel wat van deze honden in actie te zien. Maar een goed werkende reu is natuurlijk niet het enigste dat telt. Reu en teef mogen niet te nauw genetisch verwant zijn (opnieuw die genetische diversiteit die wij zo belangrijk vinden) en we hadden bij voorkeur ook graag een reu gehad die nog niet al té veel nakomelingen heeft rondlopen.

Zo kwamen wij dan ook eind 2018 uit bij Loustic des Remises d’Arconie. Een donkerbruine, kleinere reu met een uitstekende morfologie en dat heerlijke zachte karakter dat zo typerend is voor de Braque Français. Daarnaast ook een schitterende werkhond zowel op wedstrijd als in de jacht met als specialiteit de snip.

We hadden verwacht dat Juno ergens eind december/begin januari loops zou worden, maar ze stelde het deze keer uit tot in maart. De natuur kan je nu eenmaal niet dwingen maar toen de progesteron-bepaling aangaf dat het tijd was, trokken we op 13 maart 2019 richting Normandië!

We hadden dan al wel enige ervaring met het eerste nest maar die zenuwen blijven toch aanwezig. Hoe zou de dekking deze keer verlopen? Al snel bleek dat dit even vlot ging als vorige keer want het duurde nog geen kwartiertje of Juno en Loustic gingen over tot een mooie, natuurlijke dekking.

In tegenstelling tot vorige keer en omdat haar progesteron waarden reeds veel hoger waren dan bij het eerste nest, gingen we deze keer voor een eenmalige dekking. Na een lekkere lunch met de eigenaar van Loustic, begonnen we weer aan onze rit huiswaarts.

Zo’n 680 kilometer rijden naar Normandië, dekking + lunch en dan weer zo’n 680 kilometer naar huis! Je moet er wat voor over hebben als fokker en dan nog was het natuurlijk afwachten of de dekking succesvol was. Na enkele weken zagen we echter al een aantal veranderingen en toen Juno plots ook minder trek in haar brokken begon te krijgen (die ze anders altijd met veel plezier opeet), wisten we het: Juno is drachtig!

Niet veel later begonnen we ook duidelijk fysieke veranderingen te zien en werd Juno’s buikje steeds ronder. Hij werd zo rond dat wij wel heel nieuwsgierig werden hoeveel pups ze zou dragen. Nu nemen wij altijd enkele dagen voor de bevalling een scan om beter voorbereid te zijn op eventuele complicaties. En op zo’n scan kan je dan ook meteen het aantal pups tellen: we telden maar liefst 8 pups maar het zou weldra blijken dat Juno een verrassing voor ons in petto had!

Op zondag 12 mei was het zover en begon Juno aan de bevalling. De eerste pup, een flinke reu, werd geboren om 09:07 terwijl de laatste, een fijn teefje, geboren werd om 03:52. Het waren er echter geen 8 zoals we op de scan meenden te zien maar maar liefst 10 in totaal: 5 teefjes en 5 reutjes! Met een tienling had mama veel werk maar samen met onze ondersteuning deed Juno het uitstekend en al snel lagen alle pups warm en droog aan de melkbar.