Eurodogshow 2016

Afgelopen weekend werd de Eurodogshow opnieuw in Kortrijk georganiseerd. Ook wij waren met Juno du Vallon de Beaudini van de partij en namen deel in de open klasse. Keurmeester van dienst was de heer Deschuymere.

Hij vond Juno wat aan de kleine kant wat ook zo is maar met haar 52 centimeter schofthoogte blijft ze netjes binnen de grenzen van de rasstandaard en dus kan haar kleinere gestalte haar niet kwalijk genomen worden (zelf vind ik het overigens een groot voordeel in het veld want een lichte doch sterk gespierde hond vliegt daar als een speer overheen en kan dat tempo ook lang volhouden).

Buiten de grootte had de keurmeester niets op Juno aan te merken en dus beloonde hij ons met de 1ste plaats Uitmuntend en, vermits Juno de enigste Braque Français was, kregen we meteen ook het CAC, het CACIB en de BOB (Best Of Breed) kwalificatie.

Dankzij dit CAC (nationaal kampioenschapspunt) en de 3 andere die ze eerder al verzameld had (op de Eurodogshow in 2015, de Flanders Dog Show 2016 te Gent en de Grote Prijs van Limburg 2016 te Genk), verkrijgt Juno met dit CAC dan ook de titel Belgisch Showkampioen!

Dankzij dit CACIB (internationaal kampioenschapspunt) en de 7 andere die ze eerder al verzameld had (in België, Nederland en Frankrijk) wordt Juno Internationaal Showkampioen (C.I.E.)!

En tot slot krijgt ze er, dankzij haar veldwerkprestaties in Frankrijk, in combinatie met de 8 CACIB’s ook nog eens de titel Internationaal Schoonheidskampioen (C.I.B.) bovenop!

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in